Barcelona en Comú recapta 165.000 euros en micropréstecs i aportacions per la campanya de les municipals

Més de 1.000 persones han fet aportacions a la formació durant dos mesos per fer front a les despeses del període electoral

Barcelona en Comú ha arribat aquesta setmana als 165.000 euros aportats per més de 1.000 persones per sufragar la campanya electoral del 28 de maig. La xifra suposa la suma de 120.200 euros en micropréstecs -que es retornen més endavant-, i la resta, en aportacions. L’organització fa una valoració molt positiva de la campanya que encara no ha acabat i té 10 dies més per endavant.

«Estem molt orgulloses per aquest esforç conjunt que ens permet seguir garantint la independència respecte de les entitats financeres», explica Tània Corrons, portaveu i responsable de finances de Barcelona en Comú. Les donacions es poden continuar fent a través del web https://barcelonaencomu.cat/donacions/ i poden ser puntuals o bé periòdiques. Tenen una desgravació fiscal automàtica. És a dir: el 80% dels primers 150 euros es tornen a la declaració de la renda. Per exemple, si la donació és de 150 euros, el retorn és de 120.

La recaptació, la tercera que es fa per aportar finançament al procés electoral, ha durat dos mesos i es justifica amb la feina feta durant dos mandats i la necessitat de continuar avançant en la transformació de Barcelona. Alguns exemples destacats del resultat de les polítiques de BComú són: les 44 multes a fons voltors per un valor de gairebé 3 milions d’euros; la regulació del sector turístic; la construcció de més habitatge públic que la Generalitat i Comunitat de Madrid juntes i la primera unitat antidesnonaments de l’estat que ha aconseguit que més de 31.000 veïns i veïnes conservin casa seva, entre d’altres coses.

El codi ètic de Barcelona en Comú estipula que l’organització renuncia a demanar crèdits bancaris que puguin coartar la independència política de la candidatura. Amb aquesta campanya, es reforça la autonomia i el compromís en governar per la ciutadania. L’objectiu és tornar a guanyar l’alcaldia de Barcelona conjuntament amb la gent.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.