Ada Colau declaració fons voltor Vauras
Ada Colau declaració fons voltor Vauras

Ada Colau: «Em preocupa que els fons voltors puguin seguir actuant amb força i fer fora veïns i veïnes»

L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú ha declarat als jutjats per l’acusació del fons voltor Vauras i ha reclamat una vegada més la regulació del lloguer per lluitar contra l’especulació

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha declarat aquest matí que no està preocupada a nivell personal per la querella del fons voltor Vauras, però que li «preocupa que els fons voltors puguin seguir actuant amb força i fer fora veïns i veïnes». L’alcaldessa ha denunciat en roda de premsa a l’Ajuntament, després d’anar a declarar als jutjats, que l’Estat espanyol és l’únic a Europa que no té una llei que eviti l’actuació dels fons voltors. «Li demano al president Pedro Sánchez que exerceixi la seva responsabilitat democràtica i tiri endavant la llei d’habitatge», ha declarat.

«Com he fet tota la meva vida, com activista i com alcaldessa» Colau ha reclamat es posin límits a les pujades abusives dels preus del mercat d’habitatge, entre d’altres coses que estan fixades a la llei d’habitatge actualment paralitzada. «Portem 8 anys fent la nostra feina. L’Ajuntament és l’administració més petita i és la que des de fa anys fa més política d’habitatge, més que l’Estat i la Generalitat. I ho fem arriscant-nos a que es querellin contra nosaltres, posant els nostres cossos, i ens sentim desemparats i desatesos», ha afegit.

La candidata de Barcelona en Comú ha interpel·lat directament al president Sánchez, que es va comprometre fa cinc anys a fer aquesta llei, així com al pacte de Govern que va fer possible la seva presidència. «Només cal la voluntat política. Sabem que el senyor Pedro Sánchez té l’última paraula en altres conflictes com a president que és i per tant li demano que faci costat a l’Ajuntament i aprovi una llei que fa anys que s’hi va comprometre», ha insistit Colau. «Busquem solucions, estem fent molta feina, construint més habitatge públic, serveis de mediació i acords en l’àmbit metropolità, però la legislació no depèn de nosaltres. Es va fer la llei catalana que està impugnada per un tribunal i ara cal la llei estatal», ha afegit. L’alcaldessa ha apuntat a la vicepresidenta del Govern, Nadia Calviño, i a l’exalcalde socialista Joan Clos, com a portaveus dels lobbies contraris a la legislació.

Colau ha explicat que la seva declaració ha durat uns 10 minuts, ha respost a totes les preguntes i ha recordat que el govern de Barcelona en Comú porta 11 querelles similars arxivades per la justícia.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.