Ada Colau: «El 28M guanyem les eleccions i construïm juntes la Barcelona del futur»

La ministra Yolanda Díaz ha fet una crida a un acte al barri del Carmel a «concentrar el vot en Ada Colau" per continuar tenint governs progressistes: "És a les vostres mans"

Barcelona en Comú ha celebrat aquest matí un gran acte al barri del Carmel amb més de 1.000 persones. La candidata, Ada Colau, acompanyada de la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i les eurodiputades d’IU i de Podemos, Sira Rego i María Eugenia Rodríguez Palop, ha advertit del «risc molt greu» si la formació no és la primera en suports el proper 28M: «Això pot anar d’un vot».

Colau ha dirigit un missatge clar als votants progressistes per aglutinar el vot. «Això no va de sigles, això va de garantir que no retrocedim», ha destacat. Per la seva banda, Yolanda Díaz ha destacat que la campanya dels Comuns és l’única en positiu. «Hi ha gent que vol que estiguem tristes però allà no ens hi trobaran», ha dit després de demanar el vot per Barcelona en Comú.

La candidata ha recordat l’herència d’Horta-Guinardó, que «és un districte carregat de memòria. Un districte que va acollir moltes treballadores migrants, que van haver de construir cases, carrers, serveis amb les seves mans. On anys abans que acabés la dictadura, les associacions de veïns i veïnes ja obrien camí», ha destacat esmentant l’activista Custodia Moreno.

En aquest sentit, Colau ha apel·lat a l’amenaça que pot suposar tornar enrere, com ja va passar a l’etapa del mandat de Trias: «Gràcies als veïns i les veïnes que vau aconseguir que la Plaça Botticelli no fos un pàrquing per un supermercat. Trias ens va deixar una ciutat que per sobreviure te’n havies de sortir tu sola i oblidat els barris populars». També ha recordat la massificació turística descontrolada «que amenaçava els nostres barris».

Colau ha dit que se sent «optimista». «Val la pena lluitar per 4 anys més», ha destacat. La justificació és clara: «Ja no poden seguir amb el mantra apocalíptic de que això és un desastre. Díaz ens ha aconseguit que tinguem més contractes indefinits que mai a la ciutat de Barcelona. Reduïm la contaminació aquest 8 anys un 30% i farem més carril bici i més transport públic».

L’alcaldessa ha deixat clar que «el que ens juguem el 28M és si seguim garantint drets socials a veïns i veïnes de Barcelona o si es produeix un pacte entre el PSC i Junts», ha dit. Colau també ha recordat que ja ha intentat en «cinc debats que Collboni digui la veritat i reivindiqui la obra de Govern i aclareixi si pactarà amb Trias i no ho descarta» sense èxit, ha reblat. «És incomprensible, la gent progressista no ho entendria».

Díaz: «És a les vostres mans»

Yolanda Díaz ha destacat que el municipalisme és governar per la majoria social. «Jo crec que un país divers, al qual li agrada que parlem català, gallec, euskera i castellà. Això és també la Barcelona diversa que Ada i el seu equip estan fent», ha dit per citar que la ciutat és la que fa més inversió social per habitant entre les grans capitals. La ministra ha cridat el vot perquè «d’això depèn la cosa pública». Ha recordat que la taxa d’atur de la ciutat de Barcelona és la més baixa dels darrers 15 anys i per sota de la mitjana espanyola. «Penseu que la pujada del salari mínim o la llei de treballadores de la llar s’hagués aconseguit si no arribem a estar el Govern d’Espanya?», ha dit entre aplaudiments.

Díaz ha dit que el PP de Feijóo «representa la no bona política». S’ha mostrat «preocupada» per unes paraules del líder popular que ha dit que està disposat a entregar els vots a Trias o Collboni per fer fora Ada Colau. «Avui us dic al Carmel que si voleu mantenir governs progressistes concentreu el vot en Barcelona en Comú», ha dit entre grans aplaudiments. «És a les vostres mans», ha conclòs.

Rodríguez-Palop: «No al catastrofisme»

L’acte ha estat presentat pel regidor i candidat número 10, Pau González, qui ha recordat com als barris dels voltants «es va haver de lluitar contra l’orografia i per una xarxa de busos». «No oblidem que el feixisme campa per l’Estat i que ve a insultar l’alcaldessa. Tenim un missatge per ells: no passaran». L’eurodiputada Sira Rego ha posat èmfasi en què «no és el mateix odiar i espantar que treballar perquè la seguretat, la protecció i els drets». «Barcelona és un referent en polítiques pel bé comú. És un exemple real del aquí i ara de que les coses es poden fer d’una altra manera des de la vessant local», ha afegit.

Maria Eugenia Rodríguez-Palop ha dit que Ada Colau «és una lideressa indiscutible, resilient i que dignifica la política». «Colau és l’alcaldessa dels drets socials i comuns i ha lluitat contra l’especulació i té la òptica feminista. El punt de vista», ha destacat. Això vol dir, segons les seves paraules, que «ha fet una política dels cossos, de les condicions materials de la gent. Ha posat en valor les cures pensant en nens i gent gran», ha destacat. Per això ha resumit: «No al catastrofisme i el futur sòrdid. Anem a guanyar i governar».

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.