Ada Colau: «Defensarem des de l’oposició que es puguin construir pactes d’esquerres que tirin endavant polítiques progressistes»

L’alcaldessa sortint ha defensat que Barcelona en Comú anirà a l’oposició, «no pel PP, sinó perquè és la nostra decisió consultada a la nostra organització»

Ada Colau ha defensat al seu discurs al ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona la decisió de votar pel candidat socialista Jaume Collboni per la necessitat de teixir un pacte progressista, com ha defensat des del 28M. «Estem expressant l’última oportunitat que té per teixir un pacte de govern progressista perquè aquesta ciutat és d’esquerres», ha dit dirigint-se al nou alcalde. Colau ha deixat clar que la decisió de Barcelona en Comú no és fruit de «cap pacte» i que la formació anirà «a l’oposició, no pel PP, sinó perquè és la nostra decisió consultada a la nostra organització».

Colau ha explicat que, «la política és servir la ciutadania i per això defensem allò que creiem: que un pacte d’esquerres algun dia sigui possible a Barcelona perquè sí que representa la ciutat», ha destacat. En aquest sentit, ha dirigit un missatge de mà estesa als partits progressistes, perquè «la convergència del 3% no havia de tornar a l’Ajuntament».

L’alcaldessa sortint ha tingut paraules de respecte personal per Xavier Trias. «És cert que va ser el més votat, però tenim models de ciutat oposades. Es va presentar sense fer propostes i ja va tenir 4 anys de barra lliure a Barcelona», ha dit cap al representant de Junts. També ha tingut paraules pel regidor d’ERC, Ernest Maragall, «em sap molt greu que haguem fracassat en un pacte d’esquerres, però no tot s’ha fet bé”. Colau ha argumentat que BComú ha votat a Jaume Collboni, «però ho hem fet sense entusiasme. Ho hem fet clarament com una aposta per al mal menor. La política és servir a la ciutadania que ens ha votat per defensar les polítiques concretes que portem en el nostre programa”.

La candidata ha finalitzat amb paraules d’insistència en l’objectiu que des del principi ha explicat Barcelona en Comú: «A Barcelona, Catalunya i l’Estat necessitem governs progressistes. S’han de posar polítiques concretes al centre. No acceptarem cap pacte secret i, sota llum i taquígrafs, els diem als veïns i veïnes que ens han votat que defensarem els seus barris».

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.