Ada Colau i altres candidats durant l'acte d'inici de campanya

Ada Colau: «Cal una mobilització massiva de la gent progressista a les urnes i Barcelona en Comú és l’única garantia d’un govern d’esquerres a Barcelona»

La formació arrenca una campanya per consolidar el canvi a la ciutat i evitar tornar enrere

Els Comuns han començat la campanya electoral per les municipals amb una festa a la mítica sala La Paloma, al barri del Raval. La candidata i alcaldessa, Ada Colau, ha fet una crida explícita als votants progressistes per anar a votar: «Si volem que Barcelona continuï obrint camí cal participar massivament les properes eleccions», ha dit davant de més de 1.000 persones. Les candidates 2, 3, 4, 5 i 6: Jordi Martí, Janet Sanz, Guille López, Gemma Tarafa i Jess González; també han participat a la trobada i han animat a la mobilització de tota l’organització durant les properes dues setmanes.

Es tracta de seguir obrint camí, tal com diu el lema de campanya. Colau ha demanat «no retrocedir» i per tant, continuar amb l’esperit «d’aquesta Barcelona rebel, inconformista, lluitadora» que representa Barcelona en Comú. Durant la seva intervenció ha dibuixat el perfil de determinades elits que busquen aturar «el que vam començar fa 8 anys», ha dit. En aquest sentit, Colau ha recordat que «hi ha qui vol guanyar als jutjats el que no han guanyat a les urnes: Davant qui vol fer negoci amb l’aigua i l’energia, nosaltres serveis públic; davant qui vol especular, nosaltres habitatge públic; davant qui vol una ciutat contaminada, nosaltres una ciutat respirable i davant qui vol més massificació, nosaltres més vida de barri», ha destacat.

«És un orgull participar d’aquesta organització», ha dit Colau entre aplaudiments. La candidata ha apel·lat a la ciutadania d’esquerres i progressistes un cop més per advertir de la possibilitat de tornar enrere: «Em preocupa veure al partit socialista dient que pactarà amb Trias. Això no passarà si guanya Barcelona en Comú». Per això, ha ofert «una mà estesa a tota la gent progressista, vingui d’on vingui». A la festa s’ha presentat l’anunci electoral, protagonitzat per Colau i l’actor Eduard Fernàndez i que resumeix la història de lluites transformadores que han canviat la ciutat i han estat pioneres.

«Orgull col·lectiu»

L’acte també ha comptat amb la intervenció del candidat numero 2, Jordi Martí, qui ha destacat l’experiència de «tots els líders veïnals que han construït la Barcelona moderna», per continuar donar les gràcies als moviments socials de la ciutat. «Apretem per seguir governant cada racó d’aquesta ciutat», ha animat davant els assistents.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha recordat el maig del 2015. «Aquest 28 de maig tornarem a guanyar. Fa 8 anys vam tenir molt clar que fer superilles, protegir escoles, és fer salut», ha explicat. La candidata numero 5 de la llista ha estat aplaudida en citar alguns dels serveis pioners com el dentista municipal i el psicòleg.

«Hem demostrat que des del municipalisme podem seguir endavant. Demanem 4 anys més per canviar tot això que ningú s’havia atrevit a fer», ha afegit Jess González, la candidata numero 6 i diputada al Parlament. La candidata de l’àrea de feminismes i igualtat ha destacat que la lluita de les dones de Barcelona en Comú «és posar les cures al centre. El feminisme ens necessita enxarxades i empoderades» i això s’aconsegueix, ha dit «amb cangur municipal i amb la renovació del conveni de les treballadores de neteja».

Guille López, el candidat numero 4, ha apel·lat a l’evidència científica per justificar les transformacions de l’espai públic. «Estem transformant la Meridiana i la Via Laietana, perquè volem una ciutat on no calgui cridat quan parles pel carrer i poder obrir les finestres», ha dit.
Per acabar, la candidata numero 3, Janet Sanz, ha fet una mirada enrere per reivindicar el llegat de 8 anys de govern: «Ningú havia transformat Barcelona com ho hem fet nosaltres». La candidata ha posat en valor el llegat dels Comuns per «construint una ciutat pel futur que garantitza el dret a la felicitat. L’espai públic és casa nostra i no el deixarem anar. És l’espai de totes i tots», ha reblat.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.