Ada Colau: «Barcelona està preparada per encarar l’economia del segle XXI»

La candidata BComú ha inaugurat el cicle de col·loquis "Objectiu Barcelona: 50 preguntes als candidats" organitzat per Barcelona Global i La Vanguardia on ha defensat el model de ciutat

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, ha defensat aquest matí el model de ciutat de la formació al primer col·loqui de Barcelona Global i La Vanguardia per la precampanya electoral. L’alcaldessa ha contestat les preguntes dels socis de l’organització empresarial sobre la ciutat i ha tornat ha defensar el model que està desenvolupant el govern dels Comuns des de fa 8 anys amb l’objectiu de posar ordre al turisme, fer un urbanisme pels veïns i impulsar una economia del segle XXI: «Barcelona està preparada per encarar aquest repte i deixar de viure només del turisme, que forma part d’un model del passat»

Sobre aquest tema Colau ha posat èmfasi en la reducció dels creuers que demana a la Generalitat i ha explicat que la ciutat ha de poder triar els grans esdeveniments que acull. «De la mateixa manera que vam dir que no té sentit fer uns Jocs Olímpics d’Hivern quan som una ciutat de mar i mediterrània, hem apostat des del principi per la Copa Amèrica», ha explicat durant la xerrada. Al mateix temps, Colau ha reclamat una millor gestió de les taxes turístiques.

En matèria de model urbà i habitatge la candidata s’ha mostrat «molt orgullosa», perquè «ningú està fent tant en matèria d’habitatge com nosaltres», ha afegit. També ha recordat que «estem més a prop que mai perquè s’aprovi la regulació del lloguer» que ha tornat a reclamar al president Sánchez, malgrat una advertència realista: «Fins que no ho vegi, no m’ho creuré».

L’acte ha estat conduït pel director adjunt de La Vanguardia, Enric Sierra, qui també ha preguntat l’alcaldessa sobre la política d’habitatge. Colau ha posat en valor la mesura de reserva del 30% «que està pensada perquè surtin els números i corresponsabilitzar als promotors que, a banda de guanyar diners, tenen valors ètics», ha explicat. De la mateixa manera, ha defensat l’ampliació del parc d’habitatge assequible «més gran que mai» en els darrers anys i amb diferents formules de tinença.

La conversa ha versat sobre diferents temes com cultura, mobilitat i també les possibilitats de pactes post electorals. En aquest sentit, la candidata de BComú, ha estat clara en la defensa de pactes d’esquerres: «m’esforçaré per guanyar l’alcaldia i liderar el model de transformació amb un govern progressista». Colau ha defensat que Barcelona «és una ciutat clarament progressista» i que aquesta realitat es trasllada al ple amb estabilitat: «Hem aconseguit que 28 regidors progressistes hagin votat 4 pressupostos, una raonable bona gestió de la pandèmia i bones dades econòmiques».

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.