Actes online

PROPERS ACTES

Les ciutats són els centres industrials per excel·lència, i les empreses que s’hi instal·len generen un important actiu econòmic, gràcies no només a les fàbriques, sinó també a totes les empreses que col·laboren amb elles. Però què passa quan una gran empresa marxa? Com es pot fer front a la deslocalització? Quina política industrial tenen els governs i com ha de ser aquesta davant l’emergència climàtica? En parlarem des de la vessant acadèmica, política i sindical amb Antoni Soy, Ex conseller d’Indústria i Empresa de la Generalitat; Roy William Cobby, analista i doctorand al King's College de Londres; Irene Ortiz, Coordinadora d’Acció Jove - Joves CCOO i Laura Campos, Alcaldessa de Montcada. Modera l’acte la periodista Paula Serra.

Inscriu-t'hi

 

RECUPERA ACTES PASSATS

És racista l'esquerra?

El context actual, en el qual han sorgit manifestacions antiracistes arreu del món arran de la mort de George Floyd, ens fa reflexionar sobre el racisme a casa nostra. Hi ha racisme dins de les formacions polítiques d'esquerra? En què es diferencia el racisme de la dreta del de l'esquerra? N'hem parlat amb Moha Gerehou, periodista, activista contra el racisme; i Jessica González Herrera, politòloga especialitzada en perspectiva intercultural crítica i consellera de districte a Ciutat Vella, en un acte moderat per Massiel Coves, activista de Barcelona En Comú.

Youtube   iVoox   Spotify   Apple Podcasts

Una mirada LGTBI a la pandemia. Aprendizajes y estrategias ante la desigualdad y el estigma

A propòsit d'un Dia de l'Orgull d'allò més excepcional, hem volgut visibilitzar les situacions de desigualtat i estigmatització que pateixen els moviments LGTBI arran de la pandèmia i les seves conseqüències socials i econòmiques. Però no tot és dolent, també hem volgut reflexionar sobre respostes institucionals i comunitàries que permetin generar polítiques transformadores que posin al centre el dret a una vida digna per a tothom.

Amb Joan Tallada, Giovanna Rincón i David Jiménez.

Youtube   iVoox   Spotify   Apple Podcasts

Masculinitats en quarantena. Lliçons de la pandèmia per transformar els rols de gènere

Què significa ser home avui? Com s’ha parlat de masculinitat durant la pandèmia i quina imatge d’home s’ha criticat i elogiat? En aquest debat online organitzat per l’Eix de feminismes i LGTBI Gemma Torres, Josetxu Riviere i Miquel Missé van reflexionar sobre les formes de masculinitat d’avui a propòsit del llibre La virilitat d’Espanya a l’Àfrica de Gemma Torres.

Youtube   iVoox   Spotify   Apple Podcasts

Debates feministas sobre la sexualidad. De la tensión histórica a las políticas actuales

Un debat organitzat per l'Eix de Feminismes i LGTBI de Barcelona en Comú per qüestionar algunes de les idees instal·lades en el feminisme més hegemònic i pensar la sexualitat en clau de plaer i no de perill, lliure i feminista. Ens van acompanyar Clara Serra, filòsofa, escriptora i activista; Cristina Garaizabal, activista feminista i psicòloga; i Miriam Solá, investigadora i activista feminista, membre de l’Eix de feminismes i LGTBI de Barcelona en Comú.

Youtube   iVoox   Spotify   Apple Podcasts

Renta social municipal, ¿es posible?

Ni la legislació ni la fiscalitat municipal estan preparades per a una renda bàsica. Per a que sigui realitat, cal que els ajuntaments disposin de les competències i els recursos per poder-les gestionar i garantir així el dret a una vida digna. L'Ingrés Mínim Vital és un primer pas, però no cobreix a tota la població que sí estaria coberta amb una renda bàsica. D'això vam parlar en aquest debat organitzat conjuntamtn amb diversos companys de la xarxa municipalista.

Youtube   iVoox   Spotify   Apple Podcasts

Regularització: la lluita pels drets de les persones migrades en temps del Covid 19

La pandèmia de la COVID-19 està tenint un fort impacte econòmic i social en les persones migrades i refugiades, que veuen com amb el context actual la seva situació de vulnerabilitat i la vulneració dels seus drets s'agreugen. Davant aquesta situació, centenars de col·lectius han liderat iniciatives de suport mutu i campanyes de reivindicació de drets com #RegularizaciónYa, #PadróSónDrets o #LosCIEsNoSeAbren. El dimarts 26 de maig en vam parlar amb Marc Serra, Regidor de drets de ciutadania i participació de l’Ajuntament de Barcelona; Carmen Juares, Coordinadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas; i Yeison García, Politòleg i activista antiracista, en un acte moderat per Júlia Trias, membre de l’eix refugi de Barcelona en Comú.

Youtube   iVoox   Apple Podcasts  Spotify

Sexualidad en tiempos de coronavirus

La sexualitat i les relacions afectives també s'han vist afectades, i molt, per la declaració de l'estat d'alarma. Com es viuen en un moment en què el distanciament físic és una obligació? En vam parlar en aquest debat sobre sexualitat en temps de coronavirus amb Elena Urko Post/Op, activista postporno i especialista en sexualitats dissidents, i Roma de las Heras, activista bollo feminista i sexòloga. Moderat por Eva Abril, activista queer i portaveu de Barcelona en Comú.

Youtube   iVoox   Apple Podcasts  Spotify

Seguridad, derechos y control en tiempos de pandemia

La meitat de la població mundial es troba confinat a casa degut al coronavirus. Els governs han tancat fronteres, s'implementen mecanismes de control de la població, es creen aplicacions per al seguiment de les dades de salut... Com afecta això a la nostra llibertat? En vam parlar amb Hibai Arbide, advocat i periodista a la productora social Muzungu; Lucía Morale, membre de l'Eix de seguretat de Barcelona en Comú; Oleguer Sagarra, ex investigador i Co-CEO de Dribia; i Gala Pin, ex regidora de Ciutat Vella.

Youtube   iVoox   Apple Podcasts  Spotify

Renda bàsica: una mesura urgent

La renda bàsica és una eina que permet fer front a les desigualtats. No és una mesura per fer front a crisis com la del coronavirus, sinó un proposta per a garantir una vda digna a milers de persones que necessiten un ingrés mínim per a subsistir. Ho van explicar Daniel Raventós, doctor en Ciències Econòmiques i fundador de la Xarxa per la Renda Bàsica i Laia Ortiz, ex Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials a l'Ajuntament de Barcelona, en un debat moderat per Tània Corrons, economista i membre de l’Executiva de BComú.

Youtube   iVoox   Apple Podcasts  Spotify